Wat zoek je?
 Waar wil je zoeken?
Agenda Website

 Of bekijk hier onze diensten A t/m Z

 

Welkom op de website van Welzijn Baarn, de welzijnsorganisatie in de gemeente Baarn. Op deze site vindt u alle informatie wat betreft onze activiteiten en diensten op het gebied van ontspanning, ontmoeting, informatie en ondersteuning. U kunt alles zoeken wat u nodig heeft. "ik zoek" kan in de breedste zin van het woord gebruikt worden. U wilt iets weten over de ouderenadviseur, dan typt u dat in. U krijgt alle informatie wat met de ouderenadviseur te maken heeft. Maar zoekt u een activiteit, een bepaalde doelgroep of een bepaalde tijd, typ in wat u zoekt of voor wie u zoekt of op welke dag u iets zoekt. Zo vindt u alles wat u nodig heeft.

Heel Baarn speelde buiten op de Buitenspeeldag op 8 juni
Speeltuinen en diverse organisaties werkten samen

Voor het eerst dit jaar is er een brede samenwerking gerealiseerd tussen verschillende partijen. Op 8 juni ‘speelde heel Baarn buiten!  Een nieuwe invulling van een traditie die Buitenspeeldag heet. In het verleden werd deze dag georganiseerd door Welzijn Baarn met andere organisaties. 1 straat werd uitgekozen en werd er een opvoedmarkt aangekoppeld. Na het samenwerken van vorig jaar met het Buurtcomité Vogelbuurt noord west Baarn wordt de Buitenspeeldag dit jaar ook weer opgepakt door particulieren initiatieven.
 
Al 26 jaar wordt de Nationale Straatspeeldag georganiseerd in heel Nederland. Vanaf 2011 heet deze dag ‘De Buitenspeeldag’. Doel van de Nationale Buitenspeeldag is aandacht vragen voor buitenspelen van kinderen, veilige en goede buitenspeelruimte en verbeteren van verkeersveiligheid voor kinderen. In de tijd van computers en tablets is het ook belangrijk dat kinderen buiten spelen verkiezen boven het binnen zitten. Want buitenspelen is niet alleen leuk maar ook erg gezond! 

De Buitenspeeldag werd dit jaar georganiseerd op 2 verschillende plekken in Baarn. Bij Speeltuin Vereniging Baarn op de Jan Steenlaan, waarbij er samenwerking is gezocht met allerlei ‘buur-organisaties’ o.a. Life City, Theater De Speeldoos, De Groene inval, BSO Buiten, BAV. Maar ook werken er andere organisaties mee: Ik wil dragen, Yoga Beer, Bende van Blizz en het Bewaarde Land. Is er een workshops van Annemieke Geerts; Help mijn kind eet geen groenten, kunnen kinderen geschminkt worden door Carmen en draait DJ Jesse  Maar ook zijn de participanten van vorig jaar er weer bij betrokken; Gemeente Baarn, Centrum voor Jeugd & Gezin, GGD, B.Slim, Allochtonen Raad Baarn en Scouting Baarn, daarbij ondersteunt en begeleidt Welzijn Baarn de organisaties waar nodig. De Buitenspeeldag 2016 had het thema Bewegen en Beleven en werd gehouden in twee delen, allereerst de peuterochtend 9:30-12:00 uur en aansluitend de middag tot 17 uur voor de groteren.
Sport, Spel, Theater, Muziek, Dans, Scouting, er waren veel verschillende activiteiten te doen, verschillende kraampjes maar vooral ook veel gezelligheid.

Maar ook in Speeltuin Oosterkwartier aan de Dahliastraat zal aandacht besteden aan de Buitenspeeldag. Ook hier werden tal van (Oud Hollandse) spelletjes uitgezet in de speeltuin.

Wil je meer informatie of misschien zelf een keer een Buitenspeeldag organiseren?
Neem contact op met Team Samenleven & Participatie
Krista Peeters
035- 5418600
E-mail Krista